Societat Valenciana d'Ornitologia La Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) és una ONG de caràcter no lucratiu, l’objectiu prioritari de la qual se centra en l’estudi científic de les aus per a col·laborar en la seua conservació i la dels seus hàbitats. La SVO es va fundar l’any 1994. Hui som una Societat en constant creixement i formada per membres pertanyents a àmbits professionals molt diversos, molts d’ells/es amb una dilatada experiència en el camp de l’ornitologia.
Societat Ornitològica de Menorca (SOM) La SOM, Societat Ornitològica de Menorca, es va crear l’any 2000 com a resposta a la inquietud de molt aficionats a l’observació de les aus i, sobretot, per unificar esforços entre tots els ornitòlegs que han fet o fan feina a Menorca dins d'aquest camp . Els objectius de la Societat són l’estudi, la divulgació i la protecció de les aus a Menorca.
Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) El GOB és una associació constituïda l'any 1973 l'objectiu principal de la qual és la millora i conservació de les condicions mediambientals de les Illes Balears per tal d’aconseguir un entorn de sostenibilitat ecològica i social. Entre els seus fins hi ha l'estudi, la divulgació i la defensa de la natura, així com la sensibilització i educació ambiental de la societat.
Groupe Ornithologique du Roussillon El Grup Ornitològic del Rosselló és una associació que té com a objectiu el seguiment i la protecció de la fauna i dels seus hàbitats a Catalunya Nord i zones frontereres. Creat l'any 1990, el GOR participa també en la gestió i la conservació dels espais naturals i actua per a la sensibilització del gran públic i dels escolars.
Institut d'Estudis Catalans - Delegació de l'Alguer L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) és un centre de recerca cientificotecnològica i humanística que assumeix, entre les sues funcions principals, també aquella d’Acadèmia de la Llengua Catalana. Té la seu principal en la ciutat de Barcelona, i és present amb delegacions en diversos territoris de llengua catalana, entre els quals, l’Alguer. Aquesta delegació és nada el 2016, i a partir del 2018 té la seu al Palau Serra, al centre històric de l’Alguer, en un espai posat a disposició de l’administració municipal. El seu objectiu principal és contribuir al potenciament de l’ús del català de l’Alguer i reforçar les relacions culturals i acadèmiques entre Sardenya i els territoris de llengua catalana.
Grup AU El Grup AU és una associació que es dedica, des de l'any 1987, a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats i a la divulgació didàctica entre escolars. L’objectiu, a més d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi significativament en les polítiques de conservació de la biodiversitat, és crear actituds de respecte i de gaudi a territoris on les relacions de les persones amb les aus han sigut i són poc ortodoxes.
Institut Català d'Ornitologia (ICO) L'ICO és una associació que es dedica a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats amb l’objectiu d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi significativament en les polítiques de conservació de la biodiversitat.
Centre Cultural Antoni Nughes El Centre Cultural està dedicat a Antoni Nughes, sacerdot i intel·lectual de l'Alguer. Un destacat exponent en la defensa de la nostra varietat de català algueresa i director durant molts anys de l'Escola d’Alguerès Pasqual Scanu. Membre de la Sessió de Filosofia i Ciències Socials de l'Institut d'Estudis Catalans. El Centre Cultural Antoni Nughes és una associació sense ànim de lucre que opera en l'àmbit de la promoció i defensa del patrimoni cultural i lingüístic de la comunitat de l'Alguer. Dirigeix l'Escola d’alguerès Pasqual Scanu que funciona des de l'any 1984 en l'ensenyament de la lectura i l'escriptura de la varietat catalana de l'Alguer, potenciant-ne l'ús en el context institucional, l'escolar, familiar i científic.
Andorra Recerca i Innovació Andorra Recerca Innovació (AR+I) és una fundació privada de l’àmbit públic que té com a missió generar coneixement i desenvolupar solucions innovadores que permetin donar resposta als reptes actuals i de futur. Tant en l’àmbit local com global. És un model basat en la sinergia de quatre eixos muntanya, sostenibilitat, societat i tecnologia, i dos vectors de transferència: aula i l’agència d’innovació. L'eix Muntanya s’encarrega de la recerca aplicada i la innovació sobre l’entorn natural, que té un paper central a Andorra. Entre les línies de recerca, es desenvolupen projectes sobre canvi global, biodiversitat i ecologia, geologia, riscos naturals, climatologia o fauna i flora. La divulgació científica, la cooperació amb d’altres organismes i la col·laboració transfronterera són objecte d’una atenció especial.