Entitats organitzadores

Societat Ornitològica de Menorca (SOM) La SOM, Societat Ornitològica de Menorca, es va crear l’any 2000 com a resposta a la inquietud de molt aficionats a l’observació de les aus i, sobretot, per unificar esforços entre tots els ornitòlegs que han fet o fan feina a Menorca dins d'aquest camp . Els objectius de la Societat són l’estudi, la divulgació i la protecció de les aus a Menorca.

Institut Català d'Ornitologia (ICO) L'ICO és una associació que es dedica a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats amb l’objectiu d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi significativament en les polítiques de conservació de la biodiversitat.

Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB)El GOB és una associació constituïda l'any 1973 l'objectiu principal de la qual és la millora i conservació de les condicions mediambientals de les Illes Balears per tal d’aconseguir un entorn de sostenibilitat ecològica i social. Entre els seus fins hi ha l'estudi, la divulgació i la defensa de la natura, així com la sensibilització i educació ambiental de la societat.

Grup AUEl Grup AU és una associació que es dedica, des de l'any 1987, a l’estudi i seguiment dels ocells i els seus hàbitats i a la divulgació didàctica entre escolars. L’objectiu, a més d’obtenir informació sòlida i imparcial que contribueixi significativament en les polítiques de conservació de la biodiversitat, és crear actituds de respecte i de gaudi a territoris on les relacions de les persones amb les aus han sigut i són poc ortodoxes.

Centre d'Estudis de la Neu
i de la Muntanya d'Andorra (CENMA)
El Centre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya d'Andorra (CENMA) és un organisme de l'Institut d'Estudis Andorrans que es dedica a la recerca en aquells temes que envolten la muntanya i que són d'especial interès per a Andorra. Els principals temes de recerca són la neu i les allaus, la cartografia de muntanya, la geologia i la geomorfologia, els riscos geològics, els recursos hídrics nivals, la climatologia de muntanya, la flora i la fauna d'alta muntanya, les ciències forestals i el pastoralisme, entre d'altres. El CENMA també genera i centralitza dades que serveixen després per alimentar els diferents projectes de recerca.

Societat Valenciana d'OrnitologiaLa Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) és una ONG de caràcter no lucratiu, l’objectiu prioritari de la qual se centra en l’estudi científic de les aus per a col·laborar en la seua conservació i la dels seus hàbitats. La SVO es va fundar l’any 1994. Hui som una Societat en constant creixement i formada per membres pertanyents a àmbits professionals molt diversos, molts d’ells/es amb una dilatada experiència en el camp de l’ornitologia.

Groupe Ornithologique du Roussillon El Grup Ornitològic del Rosselló és una associació que té com a objectiu el seguiment i la protecció de la fauna i dels seus hàbitats a Catalunya Nord i zones frontereres. Creat l'any 1990, el GOR participa també en la gestió i la conservació dels espais naturals i actua per a la sensibilització del gran públic i dels escolars.Agència Menorca Reserva de Biosfera El 1993 Menorca és declarada reserva de biosfera (RB) per la UNESCO. Les RB són territoris on l'activitat humana es desenvolupa de forma compatible amb la conservació dels recursos naturals i del patrimoni cultural. El responsable institucional de la reserva és el Consell Insular de Menorca, que, el 2008, crea l’Agència Menorca Reserva de Biosfera per desenvolupar els objectius de sostenibilitat de la declaració a través de 5 pilars bàsics: medi ambient, benestar social, cultura, turisme i economia.